Předsudky nemusí být pouze negativní

Když se řekne předsudek, lidé si to většinou spojují s negativními dopady. Ale předsudky nejsou jenom o tom, že se vám někdo nebo něco nelíbí. I když můžete být předpojatí vůči určitému typu lidí, předsudky mohou být i o tom, že nějaké skupiny upřednostňujete.

Možná si myslíte, že předsudky nemáte, protože o ostatních nesmýšlíte negativně na základě rasy, pohlaví, sexuality nebo národnosti. Ale už jste někdy někoho na základě těchto faktorů upřednostnili? Pokud ano, pak jste svým nevědomým předsudkům dovolili, aby měly na vaše rozhodování vliv.

Když už nějaké osoby nebo skupiny upřednostňujeme, většinou se k nim sami počítáme. Kromě toho můžeme upřednostňovat určitou skupinu před jinou pod vlivem společnosti nebo podléhat velkému tlaku na to, abychom někoho upřednostnili ve snaze napravovat společenské křivdy.

Chcete-li si zmapovat své předsudky, začněte tím, že se zamyslíte, koho máte tendenci upřednostňovat, nebo naopak přehlížet. Prozkoumání předsudků vám pomůže omezit negativní důsledky a ověřit si, zda se vaše domněnky zakládají na faktech.

Další články o nevědomých předsudcích:

Konfrontujte předsudky na pracovišti

Dva rozšířené mýty o nevědomých předsudcích a jejich dopady v pracovním prostředí

Kdo u vás ve firmě tahá za nitky? Předsudky?

Dopad předsudků na inovace


Chcete mít jistou pravidelnou dávku inspirace?

Zaregistrujte se k odběru naší INSPIRATIVNÍ DESETIMINUTOVKY. Jednou měsíčně vám zašleme newsletter s praktickými tipy, nástroji nebo články z oblasti osobního a manažerského rozvoje.

Ano, inspirujte mě!

Další články