Nikdy nerušte setkání ve dvou

Hodnota setkání ve dvou spočívá v tom, že na nich můžete odhalit cíle, motivační faktory i pracovní obavy každého člena týmu.

Setkání ve dvou je čas, kdy se lidé mohou obracet na svého lídra s dotazy, obavami a cíli – tématy, která by třeba jinak ani neotvírali. Mají obrovskou hodnotu. Proto by je lídři nikdy neměli rušit.

Když takové setkání zrušíte, dáváte tím týmu najevo, že pro vás nemá takovou důležitost. Váš podřízený si může myslet, že jsou jeho cíle a obavy druhořadé. Smyslem těchto setkání je povzbudit morálku a zapojení a zrušit je – to je dokonalý zabiják motivace a angažovanosti.

Pokud se vyskytne nějaký úkol z prvního kvadrantu (kvadrant krize neboli urgentní, důležité, hoří), tak se s podřízeným domluvte na jiném termínu později v týdnu nebo jindy ještě ten stejný den. Můžete tak „uhasit vzniklý požár“, a přitom zachovat prioritu setkání s podřízeným.

Více o plánování času a priorit.

Ještě nemáte našeho Průvodce vedením týmu s šesti krocích? Nechte si jej zdarma poslat.

Podívejte se na termíny našich otevřených seminářů – seminář 6 klíčových kompetencí pro lídry týmu vás seznámí s dovednostmi, které jako vedoucí týmu potřebujete.

Další články