Zpomalte

Stephen R. Covey říkal: „S lidmi platí, že rychle je pomalu a pomalu je rychle.“ Řiďte se tím, udělejte si čas naslouchat týmu a dejte najevo respekt, který boří překážky bránící motivaci.

Další náročný den. Hořící termíny a porady, kde vás čekají. Všechno se na vás sype. Jak se snažíte vše stihnout dřív, než půjdete domů, uvědomíte si, že pracujete poněkud rychle. Dopouštíte se více chyb a kolegové si všimli, že už tak dobře neposloucháte. Ve snaze práci rychle dodělat ji možná začínáte i trochu odbývat – a odbýváte i lidi kolem.

Stephen R. Covey říkal: 

„S lidmi platí, že rychle je pomalu a pomalu je rychle.“

Když to kolem nás začíná být hektické, je naší přirozenou reakcí ještě zrychlit. Ve skutečnosti je to tak, že zrychlování produkce vede v konečném důsledku ke zpomalení, protože je potřeba napravovat odbytou práci. Nejen to, když pracujeme rychleji, trpí vztahy. Možná někdo potřebuje, abyste ho vyslechli, ale vy neslyšíte, protože „jedete“ moc rychle. To ale nepomáhá nikomu. Každý lídr čas od času zapochybuje sám o sobě, nedokáže se rozhodnout, pochopit podřízeného, těžko odolává tlaku a odbývá svůj tým.

Pokud ale zpomalíte, zastavíte se a budete druhým lidem naslouchat, prokážete jim respekt, který boří překážky při budování důvěry a posilování motivace.  

Ještě nemáte našeho Průvodce vedením týmu s šesti krocích? Nechte si jej zdarma poslat.

Podívejte se na termíny našich otevřených seminářů – seminář 6 klíčových kompetencí pro lídry týmu vás seznámí s dovednostmi, které jako vedoucí týmu potřebujete.

Další články