Jak uspět v nové roli manažera či lídra týmu?

Jak uspět v nové roli manažera, vedoucího či lídra týmu? Jednou z věcí, která vám na začátku pomůže, je vyhledávat mentory a kopírovat chování lídrů, kteří jsou pro vás vzorem.

Právě jste byli povýšeni. Blahopřejeme! Možná je toho na vás moc, bojíte se, že neuspějete, a nejste si úplně stoprocentně jisti tím, co děláte – žádný strach, to je normální.

Na svou roli se můžete připravit mimo jiné tím, že si promluvíte se zkušenými manažery. Pozvěte je na kávu nebo na oběd a vyzvídejte. Zeptejte se jich, jaké stinné i slunné stránky jejich práce skýtá, jakých se dopouštěli chyb a jak si poradili ve složitých situacích.

Pokud se s nikým podobným neznáte, nezoufejte, určujícím aspektem úspěchu jste stejně vy sami. Zkuste definovat, jakým typem lídra byste chtěli být

  1. Jaké vlastnosti se vám u lídra líbí? Například schopnost naslouchat a jasně sdělovat svá očekávání; koučovat a nechat rozvinout potenciál druhých?
  2. Co nemáte rádi? Mikromanažery nebo protežování oblíbenců?
  3. Jaké způsoby chování budete chtít napodobit, jakých se naopak vyvarovat? Například se budete chtít pravidelně setkávat ve dvou s každým v týmu nebo si poslechnete všechny ostatní, než řeknete svůj názor.

Vést druhé je v mnoha ohledech jiné než pracovat sám za sebe a uspět v nové roli vám může připadat náročné. Když se ale každý týden zaměříte na jednu strategii chování, vaše úsilí se v dlouhodobém měřítku vyplatí.

Ještě nemáte našeho Průvodce vedením týmu s šesti krocích? Nechte si jej zdarma poslat.

Podívejte se na termíny našich otevřených seminářů – seminář 6 klíčových kompetencí pro lídry týmu vás seznámí s dovednostmi, které jako vedoucí týmu potřebujete.

Další články