Víte, kam směřujete?

Kdyby byl život obrazem a vy umělcem, co byste vytvořili? Bylo by to mistrovské dílo?

Životem každého z nás se prolíná mnoho rolí. Abychom je dokázali naplnit, je důležité si uvědomit, čeho chceme v každé z nich dosáhnout. Stanovení jasné vize a smyslu nám pomáhá se správným směrováním. Budeme-li každý den, úkol nebo projekt začínat s myšlenkou na cíl, dokážeme napnout všechny síly, abychom je uskutečnili. 

Vytvořte mistrovské dílo

Po skončení videa se nechte inspirovat pokračující hudbou, která vás může doprovázet při zamyšlení.  

Uvědomit si, kam směřujete, a formulovat osobní cíl vám pomůže vlastní osobní poslání. Bude to váš plán, jak dosáhnout úspěchu. Je stvrzením toho, kým jste, čeho chcete dosáhnout, a vaše myšlenky převádí do reálného světa. Osobní poslání z vás dělá lídra vlastního života. Jste pánem svého osudu a zajišťujete si budoucnost, jakou jste si vysnili.

Máte-li si své osobní poslání, udělejte si čas a projděte jej. Je stále platné? Změnil se váš pohled na to, kam směřujete? Nepotřebuje obnovit?

Pokud osobní poslání ještě nemáte, přijměte tuto výzvu jako příležitost si jej sestavit. Osobní poslání vám bude připomínat, co je pro vás důležité a cenné, povede vás správným směrem při rozhodnutích, pomůže vám vytvářet vlastní budoucnost. Nenechte o ní rozhodovat jiné lidi, společnost či životní okolnosti. 

Začněte s myšlenkou na konec, třeba takto: Představte si, že jste na oslavě svých 80. narozenin a jste obklopeni těmi nejdůležitějšími lidmi vašeho života. Co byste si od nich přáli o sobě slyšet? 

Význam osobního poslání FranklinCovey připomíná v den výročí narození Stephena R. Coveyho (24. října 1932), který svůj život zasvětil pomoci lidem a tomu, aby dokázali najít svůj vnitřní hlas a žít podle něj.

Stránka pro osobní poslání

Při vytváření osobního poslání vám může pomoci také Mission Statement Builder (v angličtině).

Další články