Proaktivně se rozhodněte vyhradit si čas na pravidelnou obnovu sil.

Neustále se snažíme zvládnout co nejvíce, odkládáme obnovu sil, kterou náš mozek i tělo potřebují. Rozhodnout se věnovat se sami sobě a skutečně to pak dělat vyžaduje náš proaktivní přístup – nikdo jiný ho za nás nemůže udělat, nikdo to za nás nemůže realizovat, ani nás do něj nikdo nenutí.

Quote PNG

Skutečná efektivita spočívá v dosahování skvělých výsledků v současnosti (produkce) takovým způsobem, který vám umožní získávání skvělých výsledků i v budoucnosti (produkční schopnost).

— Stephen R. Covey

Čas a úsilí, které vložíme do rozvoje schopnosti produkovat, jsou nejlepší investicí našeho života, protože investujeme sami do sebe. Jsme sami sobě nástrojem při všem, co děláme, a pokud chceme být efektivní, musíme si uvědomit, že pravidelně obnovovat své síly je opravdu nezbytné. 

Rozhodněte se každý den pečovat o to nejdůležitější, co máte – sebe sama. Dá vám to sílu dělat všechno ostatní.

Další tip:  Každý den si najdete čas na obnovu svého těla, mysli, srdce a duše.

Návyky představují v našich životech mocnou sílu. Na nich závisí, nakolik jsme efektivní. Program 7 návyků skutečně efektivních lidí představuje ověřený proces osobního vedení založený na nadčasových principech efektivity. Rozvojový program 7 návyků skutečně efektivních lidí vychází ze stejnojmenného bestselleru Stephena R. Coveyho.

Další články