Novinka – kniha 7 návyků spokojené rodiny!

Dlouho očekávaná kniha Stephena R. Coveyho „7 návyků spokojené rodiny“ je opět v českém vydání – ve zcela novém překladu. Přibalte si ji na dovolenou a načerpejte inspiraci.

 


Kniha 7 návyků spokojené rodiny (7 Habits of Highly Effective Family) je užitečná četba nejen pro rodiče, ale i pedagogy a psychology.

Kniha obsahuje mnoho zajímavých příběhů ze skutečného života, rad a návodů, jak řešit problémy týkající se výchovy dětí, rozvádějících se rodin, vážných nemocí v rodině, problémů dospívajících apod. Zabývá se také riziky moderní doby – závislostmi, nadužíváním elektroniky nebo snadným přístupem k materiálům, které jsou pro děti nevhodné. Příběhy autor pečlivě zvolil tak, aby názorně ukazovaly aplikaci a účinek každého návyku v běžném životě. Principy 7 návyků představuje jasně a srozumitelně. Vysvětluje, v čem tkví hodnota a jak se projevuje síla rodinného poslání a v několika krocích ukazuje, jak jej vytvořit.

Autorem knihy je Stephen R. Covey (1932-2012), který je po celém světě znám jako odborník na vedení lidí, autor motivační literatury a zejména knihy 7 návyků skutečně efektivních lidí, které se jen v České republice a na Slovensku prodalo přibližně 25 000 výtisků. Stephen R. Covey byl otcem devíti dětí, od kterých se dočkal 52 vnuků a pravnuků.

Ukázková kapitola

Kniha již byla přeložena do 40 jazyků. Do češtiny přeložil Petr Somogyi. 
Vydalo nakladatelství Management Press v roce 2017, brožovaná vazba, 392 stran

Zakoupíte v našem e-shopu za 540 Kč.



Citace
:

„Zamyslete se nad tím: sedm hodin denně u televize a pět minut s otcem!“

„Nestačí jen děti vést a říkat jim, co mají dělat, je třeba je naučit využívat lidské dary, především svědomí.“

„Rodinné poslání není seznam úkolů, které je potřeba splnit. Jde o ústavu rodinného života

„Aplikovat 7 návyků v rodinném životě je zcela přirozené. Hodí se pro něj. Vlastně jsem se je všechny naučil právě v rodině. Až budete číst ty úžasné příběhy ze všech možných rodin, jak aplikovaly 7 návyků a co jim to přineslo, bude vám to jasné. Při psaní jsem hodně přemýšlel o tom, co všechno ze života naší rodiny bych měl popsat, o které chyby, úspěchy a příběhy bych se měl podělit. Nechtěl bych, aby to vypadalo, že známe odpovědi úplně na všechno. A na druhou stranu se s vámi chci podělit o zkušenosti z prostředí, jemuž patří moje srdce a kde jsem pochopil nevšední moc 7 návyků…“

 

Další články