Máte své osobní poslání?

Kdyby váš život byl obrazem a vy malířem, co byste namalovali? Vytvořte si své osobní poslání a žijte podle něj. Udělejte ze svého života mistrovské dílo.

Životem každého z nás se prolíná mnoho rolí. Abychom je dokázali naplnit, je důležité si uvědomit, čeho chceme v každé z životních rolí dosáhnout. Stanovení jasné vize a smyslu nám pomáhá jít stále tím správným směrem.   

Udělejte si čas a projděte si své osobní poslání. Je stále platné? Změnil se váš pohled na to, kam jdete? Nepotřebujete své poslání obnovit?  

Pokud osobní poslání ještě nemáte, přijměte tuto výzvu jako příležitost si jej napsat. Osobní poslání vám bude připomínát, co je pro vás důležité a cenné, povede vás při vašich rozhodnutích. Osobní poslání vám pomůže vytvářet vlastní budoucnost, místo abyste o ní nechali rozhodovat druhé lidi, společnost či životní okolnosti a podmínky. 

Začněte s myšlenkou na konec, třeba takto: Představte si, že jste na oslavě svých 80. narozenin a jste obklopeni těmi nejdůležitějšími lidmi vašeho života. Co byste si od nich přáli o sobě slyšet? 

Význam osobního poslání FranklinCovey připomíná v den výročí narození Stephena R. Coveyho (24. 10. 1932), který svůj život zasvětil pomoci lidem a tomu, aby dokázali najít svůj vnitřní hlas a žít podle něj.

Stránka pro osobní poslání

Osobní poslání

Při vytváření osobního poslání vám může pomoci také Mission Statement Builder
(v angličtině).

Další články